OM CLINIQUE

Clinique är ett kosmetikaföretag som tillverkar hudvårdsprodukter och smink. Alla deras produkter är både allergitestade och oparfymerade.

Kosmetikaföretaget Clinique grundades 1968 av Carol Phillips och dr. Norman Orentreich, en av New Yorks ledande hudläkare, tillsammans med Estée Lauder. Det var det första kosmetikaföretaget som skapade och utvecklade sina produkter med en hudläkare. År 1967 var Carol Phillips en redaktör på Vouge i USA. Där skrev hon en artikel om hur man får en vacker hud. Artikelnamnet var ”can great skin be created?” Den som låg bakom orden i artikeln var dr. Norman Orentreich. Estée Lauder läste artiken och ville prata med Carol Phillips och fråga om de skulle starta ett nytt hudvårdsmärke, som sedan fick namnet Clinique. Dr. Norman Orentreich jobbade med att alla kunde få en bra och fräsch hud med tre olika enkla steg. Rengöring, exfoliering och sen återfukta. Då fick man en både vacker och bra hud. Detta var grunden till Clinique. Ett år senare så var Clinique ett färdigt hudvård- och sminkmärke, och lanserades i New York. Sedan så lanserades Clinique även internationellt. Idag så säljs märket Clinique i 113 länder över hela världen.

Man behöver inte vara rädd att man ska få en allergisk reaktion av Cliniques produkter, om man inte är väldigt känslig. Varje ny produkt brukar testas ungefär 12 gånger på 600 olika människor, som frivilligt är med. Om det är någon person som får en allergisk reaktion av dessa 7200 appliceringar så börjar de om från början. Så ingen riskerar att få en allergisk reaktion. De testar inte heller deras produkter på djur eller ingredienserna i produkten på djur.

För att få bäst resultat av sina produkter så samarbetade Clinique med olika hudläkare och skapade och utvecklade tillsammans deras första hudvårdsystem. Alla Cliniques mascaror och ögonskuggor är testade och godkända av ögonläkare, så att det inte är skadligt för ögonen på något sätt. Deras läpprodukter är fyllda med frukt och vård, och är dessutom oparfymerade, det gör att läpparna inte blir uttorkade.

Olika produkter är till för olika typer av hud. Om man till exempel har väldig torr hud så använder man en kräm som är till för torr hud. Har man väldigt många rynkor kan man använda en kräm eller ett serum som gör att rynkorna inte syns lika mycket, exempel Clinique Smart natt och dag kräm. Den jämnar ut linjer och rynkor, och den återfuktar även huden. Eller om man har väldigt fet hud så använder man en kräm mot det. Så det finns alltså olika krämer för olika hudtyper och det är lätt att hitta en podukt som passar just dig.

Clinique har produkter för män såväl som kvinnor, och säljer både smink och hudvårdsprodukter. Det finns allt från mascaror till foundation, till natt och dag kräm och även till rengöring. I ögonkategorin har de mascara, ögonskugga, eyeliner och ögonbryn. I ansiktskategorin har de puder, foundation, concealer, bronzer och rouge. I läppkategorin har de läppstift, läppglans och läppenna i olika färger. De har även tillbehör till sminket som sminkborstar och olika set och presenter. I hudvården så finns det rengöring, makeupborttagning, serum, fuktighetskräm, läpp- och ögon vård, kropps- och handvård.

Skulle det vara så att du ändå inte hittar helt rätt produkt för dig bland Cliniques breda utbud, så rekommenderar vi att du tittar på Decleor, Dermalogica och Sensai, som kan erbjuda bra alternativ.